×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Események

2019 március 15.

Megnyitó - Eber Desszert Zugliget, Lóvasút

Várunk szerettel mindekit a zugligeti EBER Desszert március 15-i megnyitóján! Egy új mese kezdete: zene, desszertek, kávé, terasz, gyerekprogramok.

Ünnepelj velünk a Zugligetben!


 


Mikor-Hol:
2019. március 15. péntek / 10:00-20:00
Lóvasút / 1121 Budapest, Zugligeti út 64. - EBER Desszert

Programok:
10:00 - 20:00 / EBER Desszert nyitvatartás
10:00 - 14:00 / Gyerekprogramok
+ filmworkshop március 15-i tematikával, gyerekeknek (6–12 év) regisztrációhoz kötött
+ tematikus kreatív műhely
+ álarc készítés
+ pálcazászló-lengetés
11:00-15:30 / utcazene Sztojkával (elektromos citera)
13:00 - az EBER mese PREMIER! / Scherer Péter elmesélte, megmutatjuk

Információk:

FILMWORKSHOP / FILMJÁTSZÓ
LEGO-, étel-, gyurmaanimáció március 15-i tematikával gyerekeknek (6–12 év)
A program regisztrációhoz kötött: lovasut.jegy.hu vagy a helyszínen.
A Filmjátszó foglalkozásán a gyerekek a sokszínű animációs technikákat kreatívan használhatják, olyan alkotásokat hozhatnak létre, amikre büszkék lehetnek, és amik meg is maradnak.

UTCAZENE SZTOJKÁVAL - elektromos citera
Legfrissebb videóriport Sztojkával a @welovebudapest oldalán:
https://welovebudapest.com/2019/03/03/csak-akkor-jo-kijonni-ha-rendben-vagy-magaddal-budapest-utcazeneszeit-mutatja-be-polgar-odett/

EBER MESE PREMIER
Az EBER meséjét Scherer Péter videóüzenetben meséli el.

EGYÉB
- a gyerekprogramokon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött (lovasut.jegy.hu)
- a programok változásának jogát a szervezők fenntarják

 

 

 

Korábbi eseményeink

2020 szeptember 26.
VI. Normafa Síroller Kupa
2020 szeptember 26.
Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés
2020 szeptember 05.
Fuss a csúcsra! 2020
2020 augusztus 29.
Éjszakai Libegőzés 08.29./ Libegők Éjszakája
2020 április 04.
Libegő Trail 2020 - TÖRÖLVE
Összes