×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

 • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
 • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Események

2020 szeptember 26.

Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés

2020. SZEPTEMBER 26-án újra várja a libegőzni vágyó utasait az Éjszakai Libegőzés!

Töltsön velünk egy estét a Zugligeti Libegőn, Budapest éjszakai panorámájában gyönyörködve!


 Nyitvatartás: 18.00 – 00.00   (23.30 percig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni)

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható!

A jegyek már elővételben is megvásárolhatók 2020. szeptember 11-től szeptember 25-ig az alábbi helyszínen: a Földalatti Vasúti Múzeumban (Deák téri Múzeum), nyitvatartási időben, 10:00-től 17:00-ig. (A múzeum hétfői napokon zárva tart!)

Cím: 1052, Budapest Deák Ferenc téri metró aluljáró

A rendezvény napján már csak a Zugligeti Libegőnél lehet jegyet vásárolni 16:00-tól! A jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Csak készpénzes fizetés lehetséges mindkét helyszínen!

Az elővételben megvásárolt jegyekhez ajándékot adunk!

A járvány okozta esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk.

 

FIGYELEM!

A jegyek a Libegő szállítási kapacitásának a mértékéig állnak rendelkezésre!

Közlekedés a Zugligeti Libegőhöz:

291-es autóbusz Nyugati pályaudvarról, menetrend szerint

R158-as retró autóbusz a Széll Kálmán térről   (sűrített járatokkal!)
 

Fontos tudnivalók!
 

 • A rendezvényen csak az eseményre kiadott 2500 Ft-os jeggyel vehető igénybe. A menetjegy egy retúr/menettérti utazásra jogosítja fel az utast. Kedvezményes jegy a rendezvényre nem vásárolható.

 

 • 3 év alatti gyerekek díjmenetesen utazhatnak.

 

 • A jegyek elővételben történő értékesítése a Deák téri Múzeumban történik 2020. szeptember 11-től szeptember 25-ig. Szeptember 25-én 16:00-ig lehet a jegyeket a múzeumban megvásárolni. Szeptember 26-án már csak a rendezvény helyszínén van lehetőség a jegyek megvásárlására 16:00-tól.

 

 • Amennyiben az összes jegy nem kerül értékesítésre elővételben, úgy a maradék jegyek megvásárlása  a rendezvény ideje alatt lehetséges!!

 

 • A rendezvényre kiadott jegy szeptember 26-án a Libegő teljes üzemidejében felhasználható.

 

 • A 2019-es Libegők Éjszakájáról/Éjszakai Libegőzésről megmaradt, de fel nem használt jegyek a rendezvény napján felhasználhatók!

 

 • A zsúfoltság elkerülése érdekében javasoljuk, hogy időben érkezzenek a rendezvényre! (Napnyugta szeptember 26-án: 18:34-kor)

 

 • Az Libegőre való felszállás érkezési sorrendben történik!

 

 • Csak készpénzért lehet jegyet vásárolni!

 

 • Azok az utasok, akik nem kívánnak részt venni a rendezvényen, ők a szokott rendnek megfelelően a jegykiadó automatából megvett jegyekkel vehetik igénybe a Libegőt 10:00-tól 18:00-ig. 18:00 után kizárólag a Éjszakai Libegőzésre kiadott jeggyel utazhatnak a Libegőn!

 

 • Azok a retúrjeggyel rendelkező utasaink, akik normál áron vásárolták meg a jegyet, de csak az egyik utat használták fel 18:00-ig, a visszautat egy másik alkalommal tudják megtenni. A jegy a vásárlás időpontjától 1 évig érvényes.

 

 • Javasoljuk a programon résztvevőknek, hogy a rendezvényre a Nyugati pályaudvarról  a 291-es, illetve a Széll Kálmán térről az R158-as autóbusz járatainkat vegyék igénybe.

 

 • Kérünk minden résztvevőt, hogy az eseményen történő részvételének ideje alatt viseljenek maszkot, tartsák be a 1,5 méteres távolságot, és erre hívják fel a többiek figyelmét is.

 

 • A járvány okozta esetleges változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk!

 
Forrás: https://www.bkv.hu/hu/zugligeti_libego/libegok_ejszakaja_ejszakai_libegozes

Korábbi eseményeink

2020 szeptember 26.
VI. Normafa Síroller Kupa
2020 szeptember 26.
Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés
2020 szeptember 05.
Fuss a csúcsra! 2020
2020 augusztus 29.
Éjszakai Libegőzés 08.29./ Libegők Éjszakája
2020 április 04.
Libegő Trail 2020 - TÖRÖLVE
Összes

Kapcsolódó látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek