×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Események

2019 január 27.

I. Normafa Sífutó Kupa


Mindenkit várunk szerettel versenyzőként és nézőként a kedvező hóhelyzet miatt megrendezésre kerülő I. Normafa Sífutó Kupára. Amatőr és haladó sífutóknak egyaránt lehetősége lesz versenybe szállni az érmekért. Ne tartson vissza az se, ha nincs felszerelésed, a Vasas síházban tudsz bérelni, ráadásul XII. kerületi lakosoknak ezt a Vasas SC ingyenesen teszi lehetővé. 
 

Nyílt Sífutó Verseny

I. NORMAFA SÍFUTÓ KUPA 2019.01.27.


Fővédnök: Mikó Gergely Normafa Park Igazgató
Rendező: Vasas SC Sífutó Szakosztálya, Normafa Park Intézmény

Megközelíthetőség: Normafáig a 21-es busszal, onnan gyalog a Vasas Síházhoz
A verseny jellege: Szabad stílusu sífutó verseny. 1 futam, amatőr és haladó sífutóknak
Helyszín és időpont: Normafa – Sífutó-rét (a Vasas síház alatti rét) 2019. január 27. (vasárnap)
Rajt: 11.00 órakor 30 másodpercenkénti egyéni indítással, irányított sorsolással. Utolsó indítás: 12:30-ig.

Korcsoportok és távok (férfi és női):


 

Nevezés:    Vasas síházban a helyszínen, 9 órától
E-mail:    monikafazakas11@gmail.com
Nevezési határidők:     2019.01.27. 12 óra        
Nevezési díj:    A nevezés ingyenes
Rajtszám osztás:    2019. január 27. 9.00 órától a Vasas síházban
Időmérés és hangosítás:    Vasas SC
Versenyigazgató:    Holló Miklós
Pálya felelős:    Miskolczi László és Normafa Park 
Eredményhirdetés:    A verseny után a Vasas síháznál
Díjazás:    Kategóriánként 1-3. helyezett érem
Biztosítás: A versenyen való részvétel mindenkinek saját felelősségére történik, az esetleges balesetekért a rendezőség semmi nemű felelősséget nem vállal. Javasoljuk balesetbiztosítás kötését!

Felszerelés: Kölcsönözni a Vasas síházban van lehetőség a készlet erejéig. Hegyvidéki lakosoknak a felszerelés bérlés ingyenes.

Öltözési lehetőség a Vasas Síházban.

A résztvevőknek forró teát biztosítunk.
18 év alatti sikeres teljesítők a rajtszám leadás után egy tábla csokoládét kapnak.


A változtatás jogát fenntartjuk!

Vasas SC Sí Szakosztály, Normafa Park

A nyomtatható versenykiírást itt tudod letölteni.

EREDMÉNYLISTA

Korábbi eseményeink

2020 szeptember 26.
VI. Normafa Síroller Kupa
2020 szeptember 26.
Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés
2020 szeptember 05.
Fuss a csúcsra! 2020
2020 augusztus 29.
Éjszakai Libegőzés 08.29./ Libegők Éjszakája
2020 április 04.
Libegő Trail 2020 - TÖRÖLVE
Összes