×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Események

2019 szeptember 07.

Fuss a csúcsra!

 

Hódítsd meg a 134 lépcsőfokot! Fuss fel Buda legmagasabb pontján fekvő kilátójába!


Szakítva a hagyományokkal idén tavasz helyett, szeptember első szombatján (hetedikén) kísérelnek meg versenyzőink minél gyorsabban felérni a lenyűgöző panorámájú Erzsébet-kilátó tetejére. Állj Te is rajthoz, hogy egyedi pólóval és befutócsomaggal gazdagodj, sőt az egyes kategóriák szintidejét teljesítők értékes ajándékutalványban is részesülnek! Vagy írd be magad a történelemkönyvekbe és próbáld meg Hirling Márk 21,38 másodperces abszolút rekordját megdönteni!

Egy ádáz csata a lépcsőkkel, mely Téged is Csúcsra járat!


A részvétel mindenki számára ingyenes!

 

NEVEZÉSAlapadatok: 

1.    A verseny célja:

        Minél rövidebb idő alatt teljesíteni a 134 lépcsőfokos kihívást.

2.    Verseny időpontja és helyszíne:

        2019. szeptember 7. (szombat) 9.00-15.00, János-hegyi Erzsébet-kilátó


3. Kategóriák és szintidők: 

 

kategória

születési év

szintidő

gyermek

2005-től

34 mp

ifjúsági női

2001 – 2004

33 mp

ifjúság férfi

2001 – 2004

27 mp

felnőtt női

1975 – 2000

32 mp

felnőtt férfi

1975 -  2000

26 mp

szenior női

-1974

42 mp

szenior férfi

-1974

33 mp

családi

egy 2004 után született gyermek és egyik szülője

68,5 mp

 

 

4.    Díjazás:
 

Az egyes kategóriák szintidejét teljesítők 5.000 Ft értékű sportszervásárlási utalványban részesülnek. (Kivételt képez ez alól a családi kategória, ahol a nyeremény 8.000 Ft értékű). 

A verseny leggyorsabbját pedig 40.000 Ft értékű kuponnal jutalmazzuk.

Minden induló a nevezésnél egyedi Fuss a csúcsra! 2019 emlékpólót kap ajándékba, célba érkezéskor pedig szponzoraink által felajánlott befutócsomaggal gazdagodnak. 


5.    Egyéb kiegészítő programok: 
 

A verseny ideje alatt színpadi-és gyerek programokkal várjuk a résztvevőket és kísérőiket!További információk, nevezés: http://hegyvideksport.hu/fuss-a-csucsra/
 


Előnevezés: szeptember 3-ig

 

Korábbi eseményeink

2020 szeptember 26.
VI. Normafa Síroller Kupa
2020 szeptember 26.
Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés
2020 szeptember 05.
Fuss a csúcsra! 2020
2020 augusztus 29.
Éjszakai Libegőzés 08.29./ Libegők Éjszakája
2020 április 04.
Libegő Trail 2020 - TÖRÖLVE
Összes