×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

 • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
 • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Események

2020 augusztus 29.

Éjszakai Libegőzés 08.29./ Libegők Éjszakája

2020. AUGUSZTUS 29-én újra várja a libegőzni vágyó utasait a III. Libegők Éjszakája!

Töltsön velünk egy estét a Zugligeti Libegőn, Budapest éjszakai panorámájában gyönyörködve!


Nyitvatartás: 19.00 – 01.00   (00.30 percig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni)

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható!

A jegyek már elővételben is megvásárolhatók 2020. augusztus 7-től az alábbi helyszínen: a Deák téri Múzeumban, nyitvatartási időben, 10:00-től 17:00-ig.

Cím: 1052, Budapest Deák Ferenc téri metró aluljáró

 

FIGYELEM!
A jegyek a Libegő szállítási kapacitásának a mértékéig állnak rendelkezésre!

Közlekedés a Zugligeti Libegőhöz:

291-es autóbusz Nyugati pályaudvarról, menetrend szerint

R158-as retró autóbusz a Széll Kálmán térről   (sűrített járatokkal!)

Fontos tudnivalók!

 • A rendezvényen csak az eseményre kiadott 2500 Ft-os jeggyel vehető igénybe. A menetjegy egy retúr/menettérti utazásra jogosítja fel az utast. Kedvezményes jegy a rendezvényre nem vásárolható.
 • 3 év alatti gyerekek díjmenetesen utazhatnak.
 • A jegyek elővételben történő értékesítése a Deák téri Múzeumban történik 2020. augusztus 7-től.
 • Amennyiben az összes jegy nem kerül értékesítésre elővételben, úgy a maradék jegyek megvásárlása  a rendezvény ideje alatt lehetséges!!
 • A rendezvényre kiadott jegy augusztus 29-én a Libegő teljes üzemidejében felhasználható.
 • A 2019-es Libegők Éjszakájáról/Éjszakai Libegőzésről megmaradt, de fel nem használt jegyek a rendezvény napján felhasználhatók!
 • A várható nagy tömeg, illetve a zsúfoltság elkerülése érdekében javasoljuk, hogy időben érkezzenek a rendezvényre! (Napnyugta augusztus 29-én: 19:31-kor)
 • Az Libegőre való felszállás érkezési sorrendben történik!
 • Csak készpénzért lehet jegyet vásárolni!
 • Azok az utasok, akik nem kívánnak részt venni a rendezvényen, ők a szokott rendnek megfelelően a jegykiadó automatából megvett jegyekkel vehetik igénybe a Libegőt 10:00-tól 19:00-ig. 19:00 után kizárólag a Libegők Éjszakájára kiadott jeggyel utazhatnak a Libegőn!
 • Azok a retúrjeggyel rendelkező utasaink, akik normál áron vásárolták meg a jegyet, de csak az egyik utat használták fel 19:00-ig, a visszautat egy másik alkalommal tudják megtenni. A jegy a vásárlás időpontjától 1 évig érvényes.
 • Javasoljuk a programon résztvevőknek, hogy a rendezvényre a Nyugati pályaudvarról  a 291-es, illetve a Széll Kálmán térről az R158-as autóbusz járatainkat vegyék igénybe.

Forrás: bkv.hu

Térkép

Válasszon, hogy melyik információkat szeretné megjeleníteni a térképen!

Helyszínek

Korábbi eseményeink

2020 szeptember 26.
VI. Normafa Síroller Kupa
2020 szeptember 26.
Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés
2020 szeptember 05.
Fuss a csúcsra! 2020
2020 augusztus 29.
Éjszakai Libegőzés 08.29./ Libegők Éjszakája
2020 április 04.
Libegő Trail 2020 - TÖRÖLVE
Összes

Kapcsolódó látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek