Hírek

2021 december 01.

Téli napok a Normafánál

A budapestiek számára a téli Normafa egyet jelent a síeléssel, szánkózással, így nem meglepő, hogy a nagy látogatottság havas hétvégi napokon megsokszorozódik. Röviden összefoglaljuk a hasznos információkat a balesetmentes és biztonságos szabadidő eltöltéséhez.
 Téli sportolási lehetőségekről a következő oldalakon olvashat:

Síelés: Jelenleg sízésre leginkább a Kis-Norma sípályát ajánljuk, de gyakorlottak számára alkalmas még a Nagy-Norma és az előbbi pályák folytatásaként esetleg a Harangvölgy is. Ez utóbbi és az Egyetemi sípályák kiváló terep a sítúrázók számára. Részletekért kattints IDE

Szánkózás: Szánkózásra az Anna-rét domboldala alkalmas, mely kellően biztonságos erre a célra. A domboldal nem túl meredek, valamint van vízszintes kifutó része is, ami segíti a könnyebb lassulást, megállást a balesetek elkerülése érdekében. Részletekért kattints IDE.

Sífutás: Jelenleg két helyszínen található kijelölt sífutó pálya a Normafa Park területén. Részletekért kattints IDE.


Közlekedés:

Sajnos a parkolóhelyek száma gyakran hétköznapokon is kevés az ide látogatók számára, hétvégi napokon gyakran már 10 órakor teli parkolók várják a Normafára érkezőket. Javasoljuk, hogy aki csak teheti, közösségi közlekedéssel jöjjön fel a Normafára. Így a bosszantó és gyakran sokáig tartó parkolóhely keresést, illetve csúcsidőszakokban a terület teljes megtelte után a hegyre vezető útról való rendőrségi visszafordítást is elkerülheti. Aki mégis gépkocsival érkezik, kérjük, csak a szabályos parkolóhelyeket használja! A Rendőrség, Közterület-felügyelet, illeteve a Természetvédelmi őrök szigorúan bírságolják a forgalmat feltartókat, természetet károsítókat.

Közvetlenül a Normafára közlekedő buszok:

- Hétköznap:
A 21 és 21A jelzésű buszok a Széll Kálmán tér felől kb. 5 percenként indulnak, a menetidő mindössze 19 perc.
- Hétvégén: A 21 és 21A jelzésű buszokon kívül a 212-es busz is a Normafáig közlekedik a Boráros tér felől kb. 9 és 16 óra között, a teljes menetidő 37 perc.

További közlekedési lehetőségekről IDE kattintva olvashat.Balesetek:

A legtöbb baleset sajnos a sípályák nem megfelelő használatából adódik. Kérjük, hogy szánkóval ne menjenek a sípályára, mert a lefelé egyre meredekebbé váló lejtőn a biztonságos megállás csaknem lehetetlen. A szánkózók veszélyeztetik a síelőket is, mely baleset esetén teljes felelősségel tartoznak. Kérjük, szánkózásra az Anna-rét környékén lévő biztonságos szánkópályákat használják.

A havas hétvégi napokon elsősegélynyújtó szolgálatot biztosítunk, melyet a Normafa Park Látogatóközpontban lévő elsősegélynyújtó szobában, vagy a Normafa Park ügyeleti +36204991111 telefonszámán lehet elérni a nappali órákban. Az elsősegélynyújtó ügyeletet a Küzép-Budai Önkéntes Polgári Védelem és a Normafa Park közösen látja el. A nehezen megközelíthető, vagy az úttól távolabbi sérületeket hordágyon tudjuk a mentőautóhoz szállítani.

A havas hétvégi napokon segítségünkre van a Természet- és Környezetvédelmi Polgári Védelmi Egyesület is.
 
 

További aktualitások

Közérdekű 2021 szeptember 03.
Fellélegezhet a Normafa: új helyre került a buszforduló
Közérdekű 2021 szeptember 02.
Szeptember 4-től új helyen állnak meg a buszok a Normafánál
Közérdekű 2021 július 20.
FELOLDVA - Tűzgyújtási tilalom!
Összes

Kapcsolódó látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek