×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Hírek

2020 október 14.

GEODÉZIAI FELMÉRÉS A NORMAFÁN


A Normafa Park területén felfedezhető narancs színű ideiglenes jelöléseket a XII. kerületi Önkormányzat geodéziai felmérés és fakataszter készítéséhez jelölte fel. Ezek a jelölések csupán a felmérendő terület határainak megjelölésére szolgálnak, illetve magát a mérési folyamatot támogatják. A jelölések természetes alapanyagú, idővel elpárolgó festékkel készültek. A mérések során a természeti környezet nem sérül. A felmérés részletesen vizsgálja a terepviszonyokat, a növényállományt illetve az ökológiai értékeket. A felmérés pontosítására egyes szakaszokon 3D lézerszkenneléses technológiával pontfelhő állomány is készült. Az egyes helyi közösségi médiafelületen megjelent téves információval szemben a jelölések semmi esetre sem kivágandó fákat jelölnek.

A részletes mérések egyik fő célja annak feltérképezése, hogyan biztosítható az előkészítési fázisban lévő Lombkorona sétány projekt megvalósíthatósága fakivágás és egyéb természeti értékek sérülése nélkül.

További aktualitások

Közérdekű 2020 december 04.
Kirándulóhelyek Budapest környékén
Közérdekű 2020 december 03.
Téli napok a Normafánál
Közérdekű 2020 december 03.
Ónos eső esik a Normafán
Összes